Bezár X
 

Dupla csábítás!

Legyen az elsők között, és foglalja le Magyarország első és egyedülálló ikercsokiszökőkútját, melyben egyszerre két fajta inycsiklandó belga csokoládé csobog akár órákon át.

Ezt az élményt fokozhatja egy elegáns világító körlappal, valamint egy különleges gyümölcspálmával, melyek együttes kombinációját csak nálunk találja meg.

Kérje személyre szóló ajánlatunkat, az "ajánlatkérés bérléshez" menüpont alatt.

Belga csokoládé akció!

Vásároljon 4 vagy több 900g-os eredeti belga csokoládét kedvezménnyel
 

Az ét-, illetve tejcsokoládé mennyisége szabadon
összeválogatható a kedvezmény keretén belül.

 

English
 
 

Csokiforrás logo A csábítás művészete
csokiszökőkút - epercsokiszökőkútcsokiszökőkútcsokiszökőkút - Cseh Laszlócsokiszökőkút - Laci bácsicsokiszökőkútcsokiszökőkútcsokiszökőkútcsokiszökőkút - gyerekekcsokiszökőkút





A csokoládé története

A csokoládé alapja, a kakaó közel 3000 éves múltra tekint vissza. Őshazája a maják és aztékok titkos földje. E közép-amerikai civilizációk kezdték először a kakaófát gondozni, melynek terméséből később a csokoládé készült.

Az aztékok számára a csokoládé a bölcsesség, a felhalmozott energia és nem utolsó sorban a megnövelt szexuális erő forrását jelentette. A csokoládét folyékony formában fogyasztották, mely később a spanyol hódítók kalandozásainak köszönhetően terjedt el és vált egyre népszerűbbé Európában is. Kezdetben magas rangú papok, uralkodók, hadvezérek fogyasztották az "istenek eledelét" (görögül: theobroma).

A csokoládé 1700 körül vált a közember számára is elérhetővé, ekkor az úgynevezett csokoládéházak éppoly népszerűek voltak, mint a kávéházak. A modern kakaópor gyártás Johannes Van Houten vegyész találmányával vált tömegtermeléssé.

Csokoládé fogyasztása esetén nem feledkezhetünk meg annak jótékony élettani hatásáról sem. Amerikai tudósok legújabb kutatási eredményei megerősítették, hogy a csokoládéfogyasztás nemcsak a szívnek egészséges, hanem jótékony hatással van a vérkeringésre, valamint csökkenti a vérrögök kialakulásának – így a szívrohamok és szélütések elkerülésének – esélyét is.

A csokoládénak pusztán az illata is pozitív gondolatokat ébreszt az emberben, fogyasztása pedig fokozza az úgynevezett "boldogsághormon" kiválasztását, melynek eredményeképpen jobb kedvre derülünk tőle.


 
   
fel